De Noordergids is terug

Tot eind jaren negentig was de Noordergids de wijkkrant van Het Oude Noorden in Rotterdam. Dit huis-aan-huisblad was als je Oude-Noordeling was niet alleen je wekelijkse portie lokale reclame, maar ook je bron aan berichten over wat er allemaal direct om je heen gebeurde. De berichten in de Noordergids waren nooit echt schokkend en varieerden van een interview met de plaatselijke groenteboer over dat hij al 25 jaar garant stond voor je dagelijkse portie vitaminen, tot aankondigen van optredens van lokale grootheden in het café.

Sinds kort is de Noordergids terug, op Internet. De Noordergids op Internet heeft buiten de naam ‘De Noordergids’ en het feit dat we graag willen informeren en vermaken verder niets met de papieren voorloper van doen. Natuurlijk dragen we die versie van toen een warm hart toe, anders hadden we deze naam voor onze digitale wijkkrant niet gekozen, maar met de naam en het informeren/vermaken houdt het op. Er zijn verder geen banden.

In de Noordergids die je hier vindt kijkt vind je (nieuws)berichten uit Rotterdam Noord. Bij ons is ‘noord’ iets groter dan de wijk Het Oude Noorden en alles op de website heeft betrekking op het stadsdeel Noord in Rotterdam. Of zelfs daarbuiten, als de situatie daar om vraagt.

Naast nieuws, dat bij ons ‘updates’ heet, veel herinneringen uit Rotterdam Noord. Onze buurt heeft een té rijk verleden om er niet nostalgisch op terug te blikken.

Wij wensen alle Noordelingen en overige geïnteresseerden in Noord veel leesplezier bij het doorspitten van de Noordergids.

Schuiven naar boven